top of page
  • Eco Auto team

Nissan e-NV200 predĺži svoj dojazd vďaka novej batérii


Spoločnosť Nissan uviedla na trh aktualizovanú verziu svojho elektrického dodávkového vozidla e-NV200 s novou batériou s kapacitou 40kWh.

Tento krok sa Nissan rozhodol urobiť po prechode Nissanu Leaf taktiež na 40kWh batériu. Nissan hovorí, že nový akumulátor by mal dosiahnuť dojazd až 200 km pri kombinovanom cykle.

Zaujímavosťou je, že akumulátor nie je úplne rovnaký ako v Nissane Leaf nakoľko NV200 obsahuje skutočne aktívny systém tepelného manažmentu. Prečo sa tak Nissan rozhodol, odpovedal výkonný riaditeľ spoločnosti Nissan, že v e-NV200 vidia väčšie náročnosť v počte nabíjacích cyklov nakoľko sa v prevažnej miere využíva v komerčnej sfére a teda je pravdepodobnejší väčší nápor na akumulátor. Naopak myslí si, že vzduchový chladiaci systém implementovaný v novom Nissane Leaf je tou vhodnou alternatívou aj z pohľadu ceny.

Nissan e-NV200 je ešte viac kvalitný z pohľadu životnosti batérie

To potvrduje aj predĺžená záruka na batérie na osem rokov a 160 000 km. Pre stašiu verziu bola záruka len 5 rokov a 100 000 km.

Okrem nového akumulátora má nová verzia aj niekoľko nových funkcií, ako je vylepšená palubná nabíjačka (6 kW).

Podobne ako aj Nissan Leaf, aj e-NV200 obsahuje obojsmernú nabíjaciu technológiu, čo v preklade znamená, že nadbytočnú energiu v akumulátore dokáže vrátiť späť do siete.

Power Plug technológia umožňuje pripojiť do vývodov na vozidle napríklad náradie a vozidlo im poskytne až 1000 wattov napájania počas 15 hodín.

Novú verziu Nissan e-NV200 si môžete objednať už aj v našej spoločnosti EcoAuto

zdroj: electrek.co

109 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page