top of page
  • Eco Auto team

Nissan Leaf 2.Zero - ProPILOT


Technológia Nissan ProPILOT inštalovaná v novom vozidle Nissan Leaf predstavuje prvé riešenie autonómneho riadenia medzi japonskými automobilkami. Uvoľnite sa a užívajte si vzrušujúcu jazdu.

Nechajte sa očariť vyspelými technológiami NISSAN

Túto technológiu je možné v Nissane Leaf využiť napríklad pri jazde v zápchach alebo na diaľnici a prispieva k tomu, aby jazda bola jednoduchšia, menej stresujúca a viac uvoľnená.

Udržuje rýchlosť, udrží v jazdnom pruhu a zastaví vozidlo

Nissan je prvá automobilka, ktorá predstavuje kombináciu systému natáčania volantu, akcelerácie a brzdenia schopného plne automatickej prevádzky. Systém ProPILOT v Nissane Leaf využíva technológiu pokročilého spracovania obrazu, je schopný vyhodnocovať situáciu na ceste a dáva vozidlu presné jazdné pokyny, ktoré zabezpečia prirodzenú jazdu elektromobilu.

Ovládanie je mimoriadne jednoduché. Pomocou prepínaču na volante systém jednoducho zapnete resp. vypnete. Zapnutý režim zahrňuje i prispôsobiteľný display zobrazujúci jazdu elektromobilu. Kamera vybavená objektívom a vyspelým softvérom zabezpečuje informačnú podporu pre samotný režim ProPILOT.

ProPilot v Nissane Leaf automaticky reguluje odstup od vozidiel a taktiež udržuje vozidlo v jazdnom pruhy tým, že sleduje značenie pruhov. Taktiež elektromobil dokáže automaticky aktivovať brzdy tak, aby elektromobil úplne zastavil, pričom nemusíte zošliapnuť brzdový pedál.

Viac sa dozviete aj v nasledovnom videu

19 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page