top of page
  • Eco Auto team

FIAT 500e - talianska elegancia v EcoAuto


Američania ho mali vždy radi a dlhodobo sa nachádza na vrchole v rebríčkoch spokojnosti. Naopak Sergio Marchionne ,výkonný riaditeľ Fiat Chrysler Automobiles, predčasom doslova prosil ľudí aby ho nekupovali (v jeho reči to znamená že s každým predaným vozidlom FCA stratí 14 000 dolárov). Reč je o Fiat 500 v elektrickej verzii. Model prítomný len v niektorých štátoch USA, v ktorých sú zavedené prísne opatrenia ohľadom znečisťujúcich emisii.

Karoséria nemala žiadne technické aktualizácie od prvej verzie a preto sa pomaly stáva zastaraná pre autonómiu riadenia a rýchlonabíjanie batérii. Tým pádom museli predajcovia vymyslieť nové stratégie ako vypredať skladové zásoby. Jednou zo stratégii bol aj dlhodobý prenájom vozidiel s neprekonateľnou cenou: iba 69 dolárov (cca 55 Eur). V USA to znamená že za auto platíte menej ako za splátku na niektorý smartfón, no v skutočnosti také nízke ceny nie sú pre talianský kompakt ničím novým. V nedávnej minulosti boli ponúkané predajné akcie k príležitosti Black Friday s možnosťou prenájmu za 99 dolárov (cca 80 Eur) mesačne.

Aktuálna ponuka v južnej Kalifornii je presne 69 dolárov na mesiac, pri prenájme vozidla na 36 mesiacov, a okrem toho nie je potrebný žiadny počiatočný depozit. Určite je to skvelá cena, aj napriek dojazdu automobilu, ktorý je podľa hodnotenia EPA 132 km. Takýto dojazd je, pre Američanov zvyknutých precestovať denne dlhé trasy, prikrátky. Fiat 500e by bola mnohonásobne využiteľnejšia v našej krajine, avšak Fiat nechce o distribúcii tohto elektromobilu v Európe ani len počuť.

Ak by ste však mali záujem o elektrickú verziu tejto štýlovej talianskej legendy, a neprekážalo by vám už niekoľko najazdených kilometrov na tachometry, máte možnosť zaobstarať si ju aj u nás v Eco Auto. Viac na našom webe Fiat500e.

89 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page