top of page
  • Eco Auto team

Nissan Leaf s 60 kWh batériou


Keď spoločnosť Nissan odprezentovala novú generáciu Nissanu Leaf, mnohí boli sklamaní, že nebude k dispozícii akumulátor s väčšou kapacitou na úrovni až 60 kWh a rýchlejšiu technológiu nabíjania.

Nissan Leaf v roku 2019 s väčšou kapacitou akumulátora

Počas posledných mesiacov prenikali informácie, že práve tieto dva očakávané parametre už budú súčasťou verzie Nissanu Leaf, ktorá príde na trh už v roku 2019.

Nový Nissan Leaf 2018 sa najviac odlišoval od jeho staršej verzie hlavne novým dizajnom, či už interiéru alebo exteriéru.

Čo sa týka akumulátora, tak Nissan Leaf síce predstavil kapacitne väčší akumulátor v objeme 40 kWh, ale stále sa vyznačoval staršou technológiou bez aktívneho riadenia teploty.

Tak ako sme sa na začiatku roku 2018 domnievali, väčší akumulátor príde s Nissanom Leaf až v roku 2019.

Ak sa potvrdia informácie, Nissan Leaf by mal prísť nie len s vylepšeným akumulátorom, ale taktiež i s výkonnejším elektromotorom s výkonom až 160 kW, palubnou nabíjačkou s výkonom 11 až 22 kW a kapacitou rýchleho nabíjania ~ 100 kW, čo je približne 2x výkonnejšie ako súčasná verzia. Tieto informácie sú však nie ešte oficiálne, ale je veľký predpoklad, že by sa mali potvrdiť.

V galérii nižšie si môžete pozrieť obrázky, ktoré prenikli z testovania rýchlonabíjania Nissanu Leaf. Výsledky sú pre Nissan Leaf pozitívne.

Vyzerá to tak, že z pohľadu akumulátora Nissan Leaf sa pri verzii, ktorá príde budúci rok posunie opäť niekde ďalej a stane sa tak výrazným konkurentom aj pre značky, ktoré už teraz dosahujú vyšší dojazd. Nová batéria by mala byť vybavená aj systémom riadenia tepla, čo by znamenalo pre Nissan Leaf ďalšie plus.

Nissan Leaf konkurent pre Teslu model 3

S týmito zmenami sa určite stane Nissan Leaf výrazným konkurentom pre značky ako Chevy Bolt EV či napríklad Teslu model 3.

Ak tento upgrade Nissanu Leaf príde aj za primeranú cenu, môže to byť fakt bezkonkurenčné.

57 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page