top of page
  • Eco Auto team

Nissan Leaf 2018 vs. Hyundai IONIQ electric


Pre nadšencov elektromobility prinášame porovnanie dvoch hlavných konkurentov a to nového Nissanu Leaf a Hyundai Ioniq. Obidva elektromobily sú z pohľadu karosérie kompaktnými štvordverovými hatchbackmi.

Či už Nissan Leaf alebo jeho konkurent sú dokonca aj v porovnateľnej cenovej úrovni. Obidva elektrické vozidlá majú len niekoľko menších rozdielov a od seba sa veľmi neodlišujú, čo si môžete pozrieť aj vo videu pod článkom.

Rozmery

Čo sa týka rozmerov jednotlivých elektromobilov tak tu veľké rozdiely nehľadajte. Hyundai je mierne širší naopak Nissan Leaf je zase o niečo vyšší a môže sa pochváliť väčším priestorom pre cestujúcich na predných sedadlách.

Úložný priestor

Čo sa týka úložného priestoru tak pri nesklopených zadných sedadlách je jednoznačným víťazom porovania Nissan Leaf. Ďalšou výhodou je, že Leaf nemá hrubé rámy a tým vkladanie rozmernejšie batožiny nie je takým problémom ako u Ioniqu.

Výkon

Presúvame sa postupne k parametrom, ktoré sú pri elektromobiloch asi najviac dôležité. Výkon motora je u Nissanu Leaf o 22kW vyšší a aj napriek väčšej hmotnosti dokáže Nissan Leaf akcelerovať z nuly na 100 km za hodinu za 7,9 sekundy, čo je o 2,0 sekundy lepšie ako pri jeho konkurentovi. Naopak čo sa týka maximálnej rýchlosti tú má Ioniq o 22 km/h vyššiu.

Dojazd

Ďalším veľmi dôležitým faktorom pri elektromobiloch je ich dojazd, aký dosiahne elektromobil na jedno nabitie. Celkový dojazd okrem faktorov, ktoré priamo vplývajú na elektromobil počas jazdy (počasie, terén, a iné), ovplyvňuje najmä kapacita akumulátora. Nissan Leaf má akumulátor v kapacite 40 kWh, čo je o 12 kWh viac ako Ioniq. Väčšia kapacita akumulátora zaručí Nissanu Leaf aj väčší dojazd a to celkovo 243 km (EPA). Naopak Hyundai Ioniq má dojazd o 43 km menší.

LEAF alebo IONIQ?

Tak ako by ste sa nakoniec rozhodli vy? Dali by ste prednosť Nissanu Leaf, alebo by ste sa rozhodli pre Ioniq. My v tom máme úplne jasno a preto ponúkame Nissan Leaf aj našim zákazníkom. A čo hovoria samotní zákazníci? Za všetko hovoria predaje. Od začiatku výroby sa celkovo predalo 583 elektromobil Ioniq, zatiaľ čo predaje Nissanu Leaf boli len v máji 2018 v počte 1576.

68 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page