top of page
  • Eco Auto team

Nissan Leaf ako kabriolet


Koncept kabrioletu spoločnosti Nissan veľmi nevonia aj keď sa pozrieme spätne do histórie portfólia tejto Značky. Druhá generácia Nissanu Leaf však prichádza s konceptom, ktorý je veľmi zaujímavý aj napriek tomu, že si ho zatiaľ nemôžete kúpiť.

Ide o koncept, ktorý vznikol pri príležitosti 100 000 predaných kusov Nissanu Leaf na japonskom trhu. Je to významný míľnik od uvedenia Nissanu Leaf na trh pred ôsmimi rokmi.

Nissan - Leaf Open car

Tento koncept zatiaľ slúži len na vystavovacie účely a žiadne technické či bezpečnostné parametre ešte neboli zverejnené. Prinajmenšom môžeme konštatovať, že koncept kabrioletu Nissanu Leaf je veľmi svojský. Zaujímavosťou je "oblúková obruč" úplne vzadu za zadnými sedadlami. Zadné dvere nie sú k dispozícii, čiže na nastupovanie a vystupovanie je nutné použiť predný pár dverí. Okná sú samozrejme bezrámové. Pohľad dozadu je určite ovplyvnený vyššími sedadlami, preto na pohľad vzad môžete využiť spätné bočné zrkadlá resp. zadnú kameru na vozidle napr. pri cúvaní.

Určte tento koncept ocenia vodiči, ktorý si radi vychutnávajú nie len ekologickejšiu jazdu, ale i jazdu s vetrom vo vlasoch. Bohužiaľ správy z Nissanu hovoria o tom, že tento koncept Leaf nemá momentálne žiadne výrobné ambície, preto zatiaľ musíme konštatovať, že v najbližšej dobe ho určite nebude možné zakúpiť.

zdroj: greencarreports.com

22 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page