top of page
  • Eco Auto team

Dojazd nového Nissanu Leaf


Doposiaľ zverejnené informácie o dojazde udávali len informácie, ktoré neboli otestované v "reálnom svete", a preto sme aj my osobne zvedaví, aký bude reálny dojazd nového Nissanu Leaf.

Nissan Leaf

Nový Nissan Leaf má batériu (akumulátor) s kapacitou 40 kWh, čo je o 10 kWh viac ako posledný model Leafu, ktorý disponoval 24 resp. 30 kWh batériou. Tá "papierovo" umožňovala dojazd 250 km (podľa NEDC). Reálne sme však pri jazdení na tomto modeli dosahovali dojazd na úrovni 180 až 200 km. Dojazd je samozrejme ovplyvnení najmä štýlom jazdy, počasím, či napríklad aj samotným terénom. To isté však platí aj pre benzínové, či dieslové vozidlá. Určite aj z vlastnej skúsenosti viete, že spotreba vášho auta je ovplyvnená rôznymi faktormi a obrazne povedané 100 km dokážete prejsť pri spotrebe 4,5 litra, ale i 10 litrov.

Ako je to s dojazdom nového Nissanu Leaf? Podľa NEDC má nový Nissan Leaf dojazd 378 km. Aká je však realita? To bohužiaľ zatiaľ nevieme posúdiť ani my, ale prinášame vám informácie od chlapíka, ktorý na vlastnej koži otestoval nový model Leafu.

James z Electrified Journeys Japan jazdil na novom Nissane Leaf dva dni a počas tohto obdobia sa mu podarilo na jedno nabitie najazdiť 252 až 330 km. Najnižší dojazd je výsledkom nešetrnej jazdy vo vetre, cez hory a so zapnutou klimatizáciou, čiže dá sa povedať, že Leaf bol dostatočne preverený kombináciou tých najhorších podmienok. Naopak najlepší dojazd je dôsledkom ekologickejšieho jazdného štýlu, ale nie za ideálnych poveternostných podmienok, takže určite sa dá s novým Nissanom Leaf najazdiť viac kilometrov.

Počas testovania ocenil James taktiež výborne fungujúci rekuperačný systém a v porovnaní s predchádzajúcim modelom aj lepšie zrýchlenie a celkové jazdné vlastnosti.

Viac informácií nájdete vo videoteste

zdroj: eautoportal

106 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page