top of page
  • Eco Auto team

Ako nabíjať elektromobil solárnou energiou 6-krát rýchlejšie


Pre všetkých, ktorí sa zaujímajú o solárnu energie máme zaujímavú novinku. Na trh prichádza novinka, ktorá posunula fotovoltaické meniče o latku vyššie. Spoločnosť SolarEdge prichádza s vylepšenou verziou fotovoltaických meničov HD-Wave, ktorá v sebe obsahuje integrovanú dobíjaciu stanicu.

To čo je na tejto nabíjacej stanici úžasné, je najmä to, že dokáže nabíjať elektromobil 6-krát rýchlejším tempom, než je to v prípade štandardných dobíjacích staníc (Level 1).

Toto zariadenie dokáže nielen monitorovať a optimalizovať výrobu solárnej energie, ale tiež vie nabiť elektromobil solárnou energiou.

Ďalšou výhodou, ktorú ponúka zákazníkom sú značné úspory a to nie len na hardvéri, ale i inštalácia je lacnejšia, nakoľko ušetríte na kabeláži, rozvodoch a ističoch.

Ďalšou výhodou tohto zariadenia je skutočnosť, že už nebudete potrebovať ďalší špeciálny istič, čo vám ušetrí priestor a aj nutnosť potenciálnych budúcich úprav hlavného rozvádzača.

NABÍJANIE ELEKTROMOBILU

Zariadenie využíva solárnu elektrinu, ale aj elektrinu zo siete na nabíjanie elektromobilov v režime Level 2 s výkonom 9,6 kW (40A). Ide o 6-krát rýchlejšie nabíjanie, než je to v prípade tradičného štandardu Level 1.

Ak nie je dostupná elektrina zo slnka, potom zariadenie použije elektrinu zo siete na nabíjanie elektromobilu v režime Level 2 s výkonom 7,6 kW (32A), ktoré je 5-krát rýchlejšie, než je to v prípade štandardu Level 1.

Výrobca poskytuje na menič vybavený nabíjačkou elektromobilov 12-ročnú záruku.

zdroj: SolarEdge, solarnenovinky

2 246 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page