top of page
  • Eco Auto team

Eco Auto sa pripája k výzve SEVA na podporu elektromobility na Slovensku


Cielená podpora predaja elektrických áut vstúpila do platnosti v novembri 2016. Za tento pomerne krátky čas sa predalo viac ako 370 elektromobilov, čo znamená viac ako zdvojnásobenie ich počtu na slovenských cestách.

Aktuálne platná dotácia, ktorá by mala skončiť koncom tohto roka, predstavuje sumu 5000 € pre elektromobily a 3000 € pre plug-in hybrid.

Treba otvorene povedať, že záujem o kúpu elektromobilov rastie, čo potvrdzuje aj záujem ľudí počas prezentácii elektromobility, ktoré organizujeme počas rôznych podujatí.

Prezentácia elektromoblity v Lúčenci

Eco Auto pozitívne vníma záujem ľudí, ku ktorému určite pomohla aj podpora elektromoblity zo strany štátu a pripája sa k otvorenému listu Slovenskej asociácie pre elektromobilitu, ktorým sa zasadzuje za predĺženie podpory elektrických áut aj na ďalšie roky.

"Vďaka podpore sa na Slovensku za 10 mesiacov zaregistrovalo viac ako 370 elektrických áut, čím sa ich počet u nás viac ako zdvojnásobil. Sme presvedčení, že podpora má na pozitívne vnímanie elektromobility zo strany verejnosti zásadný vplyv. Občania majú oveľa väčšiu šancu stretnúť elektrické auto na cestách, čo znamená, že podpora sprístupnila novú technológiu širším masám. Nie nevyhnutne samotným nákupom auta, ale aj rozvojom nadväzných mobilitných služieb ako elektrická taxislužba, elektrický carsharing alebo len lepším prístupom k možnosti jazdy na aute s elektrickým pohonom. Zvýšilo sa povedomie, čo je možné demonštrovať nárastom záujmu v médiách a vznikom samostatných informačných portálov s desaťtisícovými unikátnymi návštevami mesačne", časť z otvoreného listu.

28 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page