top of page
Eco Auto team

Najlacnejší elektromobil na Slovensku


Určite si všetci pamätáte na film "Vrchní, prchni!" a trojkolku Velorex, ktorá sa stala aj vďaka tomuto filmu legendou. Velorex v novej "elektronickej" podobe a v štvorkolesovej verzii predstavuje česká firma Velor - x - trike, ktorá ju prináša v kooperácií s jej čínskym partnerom. Sme radi, že spoločne s českou firmou môžeme tento zaujímavý elektromobil ponúknuť aj záujemcom na Slovensku.

Pozornosť okolia zaručená

O pohon štvorkolky sa stará elektromotor. Elektrický pohon má len zlomkové prevádzkové náklady v porovnaní so spaľovacím motorom. Elektromotor má výkon 3000W a maximálnu rýchlosť na úrovni 50 km/h. Prevádzkové náklady sa pohybujú na úrovni okolo 40 centov na 100 km.

Momentálne sa ceny elektromobilov ako Nissan Leaf, či Renault Zoe pohybujú na úrovniach okolo 30 000 € bez štátnej podpory. Preto sa rozhodla spoločnosť Eco Auto priniesť lacnejšiu alternatívu na slovenské cesty. Momentálne nenájdete lacnejší elektromobil na Slovensku a dovolíme si tvrdiť, že ani v Európe.

Chceš šetriť životné prostredie?

Chceš zaujať okolie?

Chceš mať taktickú výhodu v mestách, či sídliskách a zaparkovať na miestach, kde to iné autá nedokážu?

Chceš najazdiť 100 km za cca. 0,40 €?

Chceš mať minimálne náklady na údržbu vozidla?

Nevadí ti maximálna rýchlosť na úrovni 45 - 50 km/h?

Ak ste si aspoň na časť otázok odpovedali áno, potom tento elektromobil je možno pre Vás tou správnou voľbou.

O technických parametroch a doplnkovej výbave sa môžete dočítať na našej webovej stránke, preto v závere článku sa budeme venovať téme, ktorá patrí medzi tie najviac spomínané pri pojme elektromobilita a to nabíjanie elektromobilu.

Najideálnejše podmienky pre nabíjanie tohto elektromobilu majú majitelia domov, resp. garáži, ktorí jednoducho nabijú elektromobil cez klasickú elektrickú zásuvku (220V) za pomoci nabíjacieho kábla. Nabíjanie plne vybitého elektromobilu trvá približne 7 - 8 hodín, takže počas noci váš elektromobil úplne nabijete a ráno ho môžete naplno využívať.

O tom, či elektromobil je už nabitý vás bude informovať indikátor umiestnený v zadnej časti štvorkolky.

Zatiaľ najväčší problém je s nabíjaním elektromobilov na sídliskách. Aj na toto však elektromobil myslí a poskytuje možnosť zakúpiť si namiesto olovnatých batérií líthiové batérie, ktoré môžete po zaparkovaní vozidla jednoducho vybrať, zobrať so sebou domov, nabiť a ráno opäť jednoducho vložiť do vozidla. Navyše pri zakúpení dvoch líthiových batérií budete mať možnosť si ich priebežne vymieňať a mať tak elektromobil stále k dispozícii. Ide o jednoduchú alternatívu, ktorou vyriešite zatiaľ chýbajúcu nabíjaciu sieť na sídliskách.

Ak by ste mali akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte nás kontaktovať.

913 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page