top of page
  • Eco Auto team

Inštalácia nabíjacích staníc pre elektromobily v Nitre


Ďalšie dobíjacie stanice pre dobíjanie elektromobilov sme úspešne vybudovali v Nitre v priemyselnom parku Sever. Na adrese Na Pasienkoch 10, na parkovisku pred areálom spol. Quadrant Plastic Composites Slovakia s.r.o. budete mať možnosť od 15.10.2018 dobiť svoj elektromobil na verejnej rýchlodobíjacej stanici zn. Nikola.

Dobíjacia stanica Nikola má výkon 50 kW a tento dobíjací výkon je optimálny pre elektromobily s kapacitou batérie 40 kWh a viac.

Investorom a prevádzkovateľom tejto rýchlodobíjacej stanice je spoločnosť Quadrant Plastic Composites Slovakia s.r.o., ktorej by sme sa aj touto cestou chceli poďakovať za rozhodnutie investovať do rozvoja dobíjacej infraštruktúry a tým podporiť rozvoj elektromobility na Slovensku. Je to počin hodný nasledovania.

Že to s rozvojom elektromobility myslí spoločnosť vážne svedčí tiež fakt, že druhú 44 kW AC dobíjaciu stanicu Polyfazer sme inštalovali vo vnútri areálu spoločnosti a bude slúžiť pre dobíjanie firemných elektromobilov spoločnosti, vrátane dobíjania elektromobilov pre návštevníkov spoločnosti.

Rýchlonabíjacia stanica NIKOLA

Rýchlonabíjacia stanica Nikola je prvou rýchlonabíjacou stanicou, ktorú sme inštalovali na Slovensku. Stanica je kompletne vyrobená u našich západných susedov v Čechách a naša spoločnosť EcoAuto je výhradným zástupcom tejto značky na Slovensku. NIKOLA ponúka obidva bežné nabíjacie štandardy pre DC nabíjanie. Klasický CHAdeMO a modernejší CCS Combo a taktiež 22 kW AC zásuvku Mennekes 2.

Nabíjacie káble sú integrované do výdajového stojana. Výdajový stojan s antivandalovým prevedením je prepojený s technologickým rackom, ktorý je umiestnený za plotom vo vnútri areálu, čím sa minimalizuje jeho prípadné poškodenie cudzou osobou. Podľa požiadaviek zákazníka bol výkon stanice nastavený na celkový výkon 50 kW s možnosťou jeho navýšenia až na 100 kW.

Kvalitný hardware nabíjacej stanice Nikola bol doplnený prepracovaným softwarom, kde komunikačná báza a celý backend pracujú v cloudu. Control panel v podobe webového portálu je dostupný odkiaľkoľvek, komukoľvek a kdekoľvek. Ovládacou platformou je systém Polyfazer (Charge Point Operator). Vďaka cloudu je zaistená škálovateľnost systému horizontálne i vertikálne a zároveň prebieha nepretržitý monitoring a dostupnosť systémov na 99 % (SLA). Ovládaciu platformu si môžete priamo stiahnuť do svojho smartfónu. Všetky potrebné informácie nájdete na webe polyfazer.cz.

Nabíjacia stanica POLYFAZER

Druhou nabíjacou stanicou, ktorú sme inštalovali v Nitre bola pomalonabíjacia stanica Polyfazer s výkonom 2x22kW. Polyfazer AC44 ponúka dva bežné nabíjacie konektory IEC62196 Mennekes Type 2 pre AC nabíjanie odolné voči vandalizmu. Nabíjacia stanica je vybavaná taktiež ovládacou platformou Polyfazer, ktorá zabezpečuje kompletnú prevádzku a správu nabíjacej stanice.

253 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page