top of page
Eco Auto team

ChAdeMO a Čína prinesie štandard pre ultra rýchle nabíjanie elektromobilov


Svet nabíjania elektrických vozidiel je stále tak trošku nejednotný, ale postupne všetky kroky smerujú k tomu, aby sa postupne zjednotil.

Väčšina výrobcov elektrických áut i výrobcovia nabíjacích staníc pre elektromobily využívajú technológiu CCS, naopak Čína, ktorá si vyvinula vlastný nabíjací štandard, sa obrátila na spoločnosť CHAdeMO, aby vyvinula nový vysoko rýchly štandard nabíjania pre elektrické vozidlá.

Nabíjacia stanica nikola

Spoločnosť CHAdeMO oznámila, že podpísala tzv. Memorandum s Radou pre elektrickú energiu v Číne (CEC) pre spoločný vývoj últra rýchleho nabíjacieho štandardu pre nabíjanie elektromobilov.

Ultra rýchly nabíjací štandard 400kW

Plán je, aby nový štandard nabíjania bol kompatibilný už s existujúcim nabíjacím štandardom spoločnosti CHAdeMO.

Samotná vláda v Číne sama investovala do nových nabíjacích staníc pre elektromobily naprieč celou krajinou. Stále pracuje aj na tom, aby podporila predaj elektrických vozidiel i na inštaláciu "domácich nabíjacích staníc". Investícia by mala byť na úrovni 20 miliárd dolárov.

Hovorí sa, že nová spolupráca by mala priniesť nový ultra rýchly nabíjací štandard o kapacite do 1000V a 400A pre nabíjanie 400kW.

36 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page