top of page
  • Eco Auto team

Deň elektromobility vo Zvolene


Spoločnosť EcoAuto pri príležitosti 1. výročia pôsobenia na slovenskom, ale i zahraničnom trhu, zorganizovala v meste Zvolen prvé podujatie svojho druhu a to Deň elektromobility. Podujatie sa uskutočnilo dňa 4.7.2018 na Námestí SNP vo Zvolene.

Deň elektromobility vo Zvolene

Elektromobilita, ako nový fenomén environmentálnej mobility si vyžaduje pre svoj rozvoj verejnú osvetu, preto spol. EcoAuto s.r.o. ako prvá spoločnosť na Slovensku prevádzkujúca shoowroom špecializujúci sa na elektomobilitu v spolupráci s jej obchodnými partnermi a Mestom Zvolen sa rozhodli pripraviť Zvolenčanom a občanom z okolia prezentáciu elektromobilov rôznych značiek.

Najväčším lákadlom z pomedzi všetkých elektromobilov bol určite elektromobil Tesla Roadster. Návštevníci mali možnosť nie len vidieť ale aj vyskúšať si elektromobily Nissan Leaf, Nissan e-NV200, Peugeot iON, či Fiat 500e, ktoré určite už patria medzi plnonodnotné elektrické vozidlá na našom trhu. Ďalšou zaujímavým elektromobil bol ZD-1, na ktorý počas mesiaca júl bude prebiehať špeciálna akcia a záujemcovia majú možnosť tento elektromobil získať za skvelú cenu 9 999 EUR, čo je výrazná zľava oproti pôvodnej cene 15 600 EUR. Návštevníci mali možnosť vyskúšať si aj elektrické štvorkolky, či trojkolku, ktorú sú predovšetkým určené na mestskú komunikáciu.

1. výročie otvorenia 1. showroomu špecializovaného na elektromobilitu

Nie len deti, ale i dospelých zaujali elektrické kolobežky Citywiel, ktoré si mohli návštevníci aj vyskúšať. Zaujímavosťou bola aj prezentácia elektrického fúrika, elektrických "harleyky", či elektrických golfových vozíkov.

V rámci sprievodného odborného programu boli návštevníkom odprezentované jednotlivé elektromobily a počas celého podujatia boli k dispozícii návštevníkom aj prezentujúci, ktorí sa do najmenších detailoch snažili návštevníkom vysvetliť výhody, ale i nevýhody, ktoré so sebou pojem elektromobilita prináša.

Vyvrcholením podujatia bola prednáška najúspešnejšieho česko-slovenského a európskeho elektromobilistu, kapitána českej reprezentácie pre medzinárodné závody elektromobilov, Majstra sveta, držiteľa Guinessovho rekordu elektromobility p. PhDr. Jiřího Vlka, CEO a zakladateľa ekologickej firmy Green Victory Capital.

Záverom by sme sa chceli aj touto formou poďakovať mestu Zvolen za poskytnutie priestorov námestia a ostatným partnerom za super spoluprácu.

Veríme, že sa Vám podujatie páčilo a na podobnom podujatí sa stretneme znova o rok. Do ďalšieho roku sa určite budeme snažiť preniesť všetky pozitívne veci z prvého ročníka, poučiť sa z tých vecí, ktoré nám nevyšli a najmä pripraviť pre vás podujatie ešte viac zaujímavejšie.

90 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page