top of page
  • Eco Auto team

Renault vylepšil elektromotor pre Zoe


Model elektromobilu Renault Zoe bol minulý rok aktualizovaný a dosahuje reálny dojazd 322 km s kapacitou batérie 41 kW. V roku 2018 získa menší, ale výkonnejší elektromotor.

Francúzska automobilka predstavila nový motor R110 pre elektromobil Zoe v roku 2018. Pre tlač uviedli že nový motor R110 je posledným ovocím rozvoja výrobnej stratégie elektromotorov a ďalším dôkazom odbornosti výrobcu európskeho elektromobilu číslo jeden na trhu. Celý R110,odvodený od R90, bol vyvinutý len za dva roky a je vyrobený vo Francúzsku v závode Cleon v Normandii. Bol navrhnutý inžiniermi pracujúci mimo Renault Technocentre, a tiež v Cleon. R90 má vynikajúcu energetickú účinnosť avšak R110 obsahuje kombináciu elektrického stroja s výkonnou elektronikou, vďaka čomu došlo k zvýšeniu výkonu o 12 kW bez nutnosti zväčšenia hmotnosti alebo objemu.

Spomenuté navýšenie o 12 kilowattov nerobia z modelu Zoe silné zviera, ale výkon 80kW je dostatočne vysoký pre elektromobily v tomto segmente.

Elisabeth Delval, zástupkyňa riaditeľa programu Renault Zoe, komentovala túto aktualizáciu nasledovne: "Vďaka tomuto zvýšeniu výkonu je ZOE ešte citlivejší a obratnejší pre používanie na cesty mimo mesta. Okrem pôžitku z jazdy budú vodiči profitovať aj z najdlhšieho dojazdu spomedzi masovo vyrábaných elektromobilov na trhu."

Renault predstavil tiež ďalšie doplnky pre verziu Zoe 2018 akými sú napríklad Android Auto a novú metalízu Blueberry Purple (Fialová Čučoriedka).

Aktualizovaný elektromobil Renault Zoe bude možné objednávať už budúci mesiac, začínajúc vo Francúzsku kde je vozidlo najpredávanejším elektromobilom a tvorí viac ako polovicu trhu. Produkcia tohto elektromobilu sa blíži k 100 000 kusov a v niektorých krajinách je Top predávaným elektromobilom.

47 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page