top of page
  • Eco Auto team

Športová verzia Nissan Leaf NISMO ide do predaja


Športovú verziu Nissanu Leaf sme Vám predstavili niekoľko mesiacov dozadu. Vtedy to bol len koncept, ktorý bol od reality veľmi vzdialený a ani sa vtedy reálne neuvažovalo o jeho výrobe. Nakoniec je všetkému inak a japonská automobilka Nissan oznámila koncom tohto mesiaca spustenie predaja športovej verzie Nissanu Leaf. Zatiaľ predaj bude zahájený len v Japonsku a uvidíme ako a kedy a či vôbec sa predaj rozšíri aj v Európe.

Nissan Leaf Nismo

Napriek tomu, že Nissan Leaf dostal potrebnú obnovu exteriéru i interiéru pri novej verzii Leafu, niektorým zákazníkom sa to málilo a možno práve pre nich Nissan spúšťa športovú verziu Leafu.

Exteriér

Nová športová verzia Nissanu Leaf prináša športovejší a agresívnejší vzhľad. Nissan Leaf Nismo prináša charakteristické vrstvené dvojité krídla v rámci série NISMO, ktoré zlepšujú prítlak bez zníženia koeficientu odporu. Nissan Leaf NISMO bol obutý do 18 palcových diskov. Na karosérii je možné si všimnúť nižšie, ostrejšie nárazníky, novú prednú masku, LED denné svietenie a kontrastné červené čiary a detaily.

Nissan Leaf Nismo

Interiér

V interiéri Nissanu Leaf NISMO sa pokračuje s červenými detailmi, rámčekmi a maličkosťami, ktoré skrášľujú interiér. Pribudol aj športový trojramenný kožený volant. Nechýbajú červenou obšívané sedačky ani karbónový dekor nad priehradkou spolujazdca.

Nissan Leaf Nismo

Výkon

Špeciálne 18 palcové pneumatiky s vysokou priľnavosťou a vlastný systém zavesenia umožňujú pohodlnú jazdu a stabilnú manipuláciu s Nissanom Leaf. Vlastné vyladenie elektrického posilňovača riadenia a inteligentná trakčná kontrola poskytujú vysokú stabilitu a možnosť sledovania jazdných pruhov. Oproti štandardnej verziu Nissanu Leaf športová verzia nedostala vyšší výkon, ale i tak sa pri výkone 110 kW (150 k) a 320 N.m točivého momentu máte na čo tešiť. Tieto parametra zabezpečia Nissanu Leaf jemnú a silnú akceleráciu.

Určite tento koncept nájde svojich fanúšikov. Nám sa určite zapáčil a uvidíme, či sa dočkáme jeho predaja aj v Európe.

zdroj: electrek

26 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page