top of page
Eco Auto team

300 000 elektromobilov Nissan Leaf bolo dodaných zákazníkom


Áno, čítate správne. Začiatkom tohto roku Nissan informoval, že svojim zákazníkom dodal už 300 000 elektromobilov Nissanu Leaf. Nespresnil síce, či išlo o dodanie už nového Nissanu Leaf, alebo ešte v prvotnej verzii elektromobilu, ale vskutku ide o veľmi vysoké číslo.

Niet divu, že elektromobilu patrí celosvetové prvenstvo v predaji elektromobilov.

Tieto čísla dokazujú, že Nissan Leaf zostáva najpokrokovejším vozidlom na svete s najväčšou dostupnosťou. Je pravdou, že keď sa začal Leaf predávať v decembri 2010, konkurencia nebola na takej úrovni. Nová generácia Nissanu Leaf bude mať o to ťažšiu úlohu nakoľko bude musieť bojovať proti vyzývateľom zo všetkých kútov sveta.

Nissan Leaf

Naopak v Európe to bol práve Renault, "súrodenec" Nissanu, ktorý zaznamenal úspech so svojím menším modelom Zoe. Tieto dve spoločnosti dosiahli hranicu 250 000 kusov elektrických vozidiel v roku 2015.

NISSAN LEAF - ŠPIČKA VO SVETE ELEKTROMOBILITY

Nový Nissan Leaf vstupuje do boja s konkurenciou nabitý nový inteligentnými technológiami a výkonnejším motorom. Dôležitou novinkou je aj akumulátor o kapacite 40kWh, ktorý zabezpečí dojazd 378 km (NEDC). Viac informácii sa dočítane na našom webe.

V budúcom roku by mal Nissan Leaf prísť s ešte vylepšeným akumulátorom s kapacitou 60kWh, čím by sa stal konkurencieschopný z pohľadu vyššieho dojazdu aj so značkami ako Tesla model 3, či Chevrolet Bolt EV.

Ciele Nissanu sú jasné. S novým modelom Nissanu Leaf by chcel zdvojnásobiť predaj, ktorý napr. v USA v roku 2014 dosiahlo 30 000 predaných elektromobilov, pričom túto hranicu sa mu v ďalších rokoch už nepodarilo prekročiť.

35 zobrazení0 komentářů
bottom of page